woensdag 8 juni 2016

Week 16

Dit is de week na de presentatie van ons DOT op de contactdag. Wij hadden van tevoren e.e.a. goed uitgedacht, wekelijks een Appear-in sessie gehouden en zijn op de dag zelf een uurtje eerder naar Utrecht gekomen om alles nog eens door te lopen. Vol goede moed gingen we dan ook de collegezaal in. Aangezien wij de vorige keer als eerste DOT onze presentatie hadden gedaan, wilden we nu wel als laatste. De laatste presentatie van een collega-DOT, vlak voor ons, blies ons allemaal weg; hier waren mooie, maar ook kwalitatief zeer hoogwaardige filmpjes gemaakt op een professionele wijze.
Aangezien de andere presentaties wat uitliepen en wij dus als laatste waren, merkte ik een bepaalde vermoeidheid, zowel bij ons als bij de andere studenten. de presentatie kwam dus ook niet zo mooi uit de verf.
Daarnaast bleek uit de positief-kritische vragen die we kregen dat we over een aantal aspecten niet voldoende hadden nagedacht. Weliswaar wisten we in grote lijnen wat we wilden (een work-shop ontwikkelen die collega-docenten inspireert en uitdaagt), maar we hebben dit onvoldoende laten zien in onze presentatie en ook onvoldoende verwoord in de pilot en in het projectvoorstel.
Dit houdt dus in dat er nog heel wat werk aan de winkel is. We hebben die zaterdag direct goede afspraken gemaakt; wie doet wat, wat is de belangrijkste feedback en wat moet er in totaal nog gebeuren. Ten tijde van het schrijven van dit blog (de woensdag na de contactdag) zijn we al veel verder. Gisteren hebben we de pilot omgezet naar een ADDIE-model, waarbij ieder voor zich een aantal punten en aanbevelingen van afgelopen zaterdag verwerkt. Dit om een duidelijk en volledig eindproject neer te zetten. Andermaal is gebleken dat ons DOT een goede combinatie is van mensen met creativiteit en probleemoplossend vermogen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten