woensdag 18 mei 2016

Week 14

Woensdag 18-5-2016

Week 14

De pilotopdracht hebben we terecht teruggekregen. Er ontbrak teveel om verder te kunnen.
De Dot heeft de voorjaarsvakantie gebuikt om andere vakken bij te werken, om er een paar dagen tussenuit te gaan en om andere privé zaken te regelen.
Op 10 mei hadden we een Appear in afspraak. Daar zijn aan de hand van de beoordelingsrubric die we terugkregen de taken benoemd en verdeelt. Afspraak was dat we een week later alles zouden samen voegen en insturen. Zo is het gegaan.
Im Großen und Ganzen gezien zijn we de analyse fase wel voorbij en zitten we nu te designen en te developpen. Want nu moet de informatie die is verkregen uit analysefase ook daadwerkelijk een plaats krijgen in het eindproduct. Die informatie moet nog worden aangevuld met de ontbrekende informatie. Welke dat is zal blijken nadat de uitkomst van de enquête bestudeerd is.
Het eindproduct zal een om een PowerPoint presentatie omvatten die uit de drie beschreven gebieden bestaat. Eerst de minder bekende maar wel eenvoudig te gebruiken mogelijkheden van PowerPoint. Dan die mogelijkheden die meer moeite kosten of waarvoor een externe bron naadloos in PowerPoint wordt verwerkt. En tot slot door gebruik te maken van een add-in publieksparticipatie laten zien. In deze opbouw kun je de zone van naaste ontwikkeling van de constructivist Vygotski herkennen (Verhofstadt, Vyt, & Geert, van, 1991).
Maar zover is het nog niet. Eerst moet er in de design fase nog een enquête en interview vragen gemaakt worden die de vragen uit de analyse van de opdracht verhelderen. Over de inhoud zijn wij het al eens. Daarover hebben we gisteren in de Appear in geëvalueerd.
Deze week gaan we de eerste opzet van de presentatie ontwikkelen, de enquête ontwikkelen en de interview vragen ontwikkelen. Dat zal komende dinsdag worden geëvalueerd. Genoeg te doe voorlopig.
Met de gebruikte woorden analyseren, ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en evalueren verwijs ik naar het gebruik van het ADDIE model zoals het SLO (2016).
Jurian Assink

Bronnen:
Stichting leerplan onderzoek. (2016, 05 13). Cursus curriculum ontwerp. Opgehaald van slo.nl: http://cursuscurriculumontwerp.slo.nl/kennisbank/4_5534_351d_Kennisbank.docx/download
Verhofstadt, L., Vyt, A., & Geert, van, P. (1991). Handboek ontwikkelingspsychologie. Grondslagen en theorieën. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten