donderdag 21 april 2016

Week 10


Vervolg van onze DOT na de presentatie in Utrecht.

Zaterdag 9 april hebben wij als DOT onze pilot gepresenteerd aan de medestudenten. Uiteraard gaf Jurian direct aan als eerste te willen en zo geschiedde.
Helaas werkte de techniek niet helemaal mee en kon het digibord onze presentatie niet helemaal volgen, maar de boodschap is wel overgekomen.

In de presentaties die volgden was naar onze mening direct te zien dat er wel degelijk behoefte is aan meer verdieping. In iedere presentatie werd gebruik gemaakt van PowerPoint (of de Apple variant), maar variatie, aantrekkelijkheid en het gebruik van features waren ver te zoeken. Dit heeft ons het inzicht gegeven dat we op de goede weg zijn en ons project in de tweede periode verder uit gaan werken.

Daarnaast is wederom gebleken dat de samenwerking binnen ons DOT nog steeds uitermate goed verloopt; ik (Gert) werd naar voren geschoven om de presentatie te geven, Jurian verzorgde de techniek en bij de vragen die vanuit de medestudenten kwamen bleek dat Annelies de meeste theoretische kennis bezat en die ook kon toepassen in de antwoorden.

Voor de uitwerking van het project is duidelijk geworden dat de competenties goed benoemd dienen te worden (welke wel en welke niet) en dat we allereerst moeten gaan inventariseren welke kennis er al is bij docenten. Dit gaan we doen d.m.v. een enquĂȘte met eventueel een aanvullend interview. Rina gaf heel duidelijk aan dat het ook belangrijk is om te weten of er wel behoefte is aan deze kennisverbreding bij de docenten. Wanneer alle docenten aangeven dat ze zich prima redden, is er weinig basis. Naar onze mening en ook weer de ervaringen op deze zaterdag is deze behoefte er wel degelijk en moeten wij dus de die docenten ervan overtuigen dat verbreding en verdieping in PowerPoint een goede verrijking kan zijn van de lessen.

Kortom; voldoende werk voor de boeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten